28/6/10

Καταιγιδάρα!!!

Η μέρα είχε κυλήσει σχετικά ήσυχα...
http://antisimvatikos.blogspot.com/2010/06/blog-post_27.html
Υπέροχα νέφη, κανένα μπουμπουνητό απο εδώ και απο εκεί, κάποιοι κεραυνοί πιο βόρεια, αυτά.

Και όμως! Η γκρίνια έπιασε τόπο και οι ελπίδες που υπήρχαν αναπτερώθηκαν προς το βράδυ! Μετά τις 20:00 η δορυφορική παρουσίαζε ενδιαφέρον! "Έβραζε" και παρά την σχετική ηρεμία, κάτι περιμέναμε!

Και έρχεται η πρώτη αστραπή γύρω στις 22:10 απο τα βορειοδυτικά. Το πρώτο μπουμπουνητό!

Λίγο αργότερα, πάρτυ κεραυνών σε όλο το βόρειο ορίζοντα! Σε κάθε σημείο του έπεφταν κεραυνοί με μεγάλη συχνότητα! Η φωτογραφική ανά χείρας και τα βίντεο έδιναν και έπαιρναν. Ένα διαρκές βουητό απο τα μπουμπουνητά στα βόρεια. Μετά τα μεσάνυχτα άρχισε η βροχή και στο κέντρο. Ζεστή και πολύ υγρή ατμόσφαιρα, σχεδόν μύριζες τον ηλεκτρισμό παντού.


Πηγή: https://doudoulakis.blogspot.gr/

Ο αέρας απότομα γίνεται ψυχρός και με δόσεις τρόμου μεταφέρει τους πρώτους κοντινούς εκρηκτικούς κεραυνούς πίσω μου (ανατολικά). Ομοβροντία κεραυνών που εκρήγνυνται σαν βόμβες απο παντού! Η συχνότητα τους είναι πολύ μεγάλη, απίστευτη! "Να η ευκαιρία μου για να φωτογραφίσω έναν κοντινο κεραυνό..." σκέφτηκα αλλά η σκέψη κόπηκε ταυτόχρονα μαζί με την ανάσα όταν ένα γιγάντιο πύρηνο δίχτυ απλώθηκε ακριβώς απο πάνω μου μαζί με ενα ταυτόχρονο εκρηκτικό ακουστικό ξέσπασμα! Ναι...ειχε έρθει η ώρα να φύγω απο τη ταράτσα ταχύτατα! Πριν προλάβω, σκάει και δευτερος κεραυνός απο πάνω μου, και τρίτος...απιστευτο!!! Οι κρότοι μπλέκονται μεταξύ τους!!! Ασταμάτητοι κεραυνοί!!!

5 σχόλια:

ThanosP είπε...

Πολλά μπράβο φίλε.Πολύ καλό υλικό..

Αντί-Συμβατικ0ς είπε...

Να'σαι καλα Θανο! Και εσυ στην ιστοσελιδα σου, ειδα οτι φιλοξενεις εντυπωσιακο υλικο!

*nNoe* είπε...

Χρηστο,πως ηταν εκεινη η καταιγιδα απο αποχη καταγραφης στη Κυψελη συγκρινοντας τη μ οσες ακολουθησαν ????

*nNoe* είπε...

"*απο άποψη",κ οχι απο αποχη...

Αντί-Συμβατικ0ς είπε...

Α, Γιώργο τότε δεν είχα τίποτα για να την καταγράψω. Οι εικόνες ήταν video frames από video (χωρίς ήχο) μιας φωτογραφικής Olympus του 2005! Όσο για τα βιντεάκια με ήχο, είναι από ένα κινητό samsung της πλάκας μεταχειρισμένο...!

Μπορούσες να καταγράψεις άνετα πολλούς κεραυνούς (σχετικά μακρυνούς), φαίνεται αυτό και στις φωτογραφίες. Ερχόταν από Δ-ΒΔ και με άνεση καθόμουν στη ταράτσα για πάνω από 1-2 ώρες, χωρίς αέρα ή σταγόνες. Πολύ χαλαρή καταγραφή. Αν είχα τότε τα μέσα που έχω τώρα, θα είχε καταγραφεί πολύ καλύτερα και θα είχαμε εξαιρετικές εικόνες.

Μετά στο ξαφνικό σκάσανε κεραυνίδια πάνω από το κεφάλι μου από πυρήνα που έσκασε ανατολικά και έφυγα κακήν κακώς.

Γενικότερα, από άποψη καταγραφής, πάντα οι καλοκαιρινές και ως και τον Οκτώβρη καταιγίδες καταγράφονται με σχετική άνεση. Από Νοέμβρη και μετά όπως και οι χειμωνιάτικες γίδες είναι πιο "ζορικες" διότι έχεις λιγότερα ηλεκτρικα και ανεμοβρόχι, οπότε δεν...