24/6/10

Φθινοπωρινό διήμερο

Καιρός με δροσιά. Δροσιά που ήρθε απο δυτικούς και βορειοδυτικούς ανέμους χαρίζοντας χαμηλες υγρασίες, άρα ευχάριστη ατμόσφαιρα και διαύγεια κυριώς ως χτες το μεσημέρι.

Τοπικές μπόρες χτές (23/6) απο το μεσημερι και μετα, κυρίως στα δυτικά (Περιστέρι και βορειότερα), μετά στο κέντρο και βορειότερα και μετά στα ανατολικά (Χολαργός) ήταν η εικόνα στο Λεκανοπέδιο. Αναφορές για 2-3 μπουμπουνητά σε Περιστέρι και Χολαργό. Υετος 1-10 mm ανάλογα τη περιοχή.

Εικόνα απο τον ουρανό στο κέντρο το απόγευμα


προς τα νότια την ίδια ώρα, με τα νέφη να έχουν πάρει μια σκουρά μπλε απόχρωση απο την αντανάκλαση,


και στροβιλισμός νεφών λίγο αργότερα


-------------------------------------------------------------------------

Σήμερα, αρκετά φθινοπωρινός ο καιρός με πλήρη νεφοκάλυψη και κατα διαστήματα σκοτεινιά. Κάποιοι τοπικοί όμβροι κυρίως νοτιοτερα αλλα και στο κέντρο.

Το απόγευμα, ένα Cb έκανε την παρουσία του στη περιοχή ανάμεσα στην Αττική και την Πελοπόννησο και η κορυφή του φάνηκε μεγαλόπρεπη στο ηλιοβασίλεμα...






Το βράδυ σημειώθηκαν ισχυρές μπόρες απο βορειοανατολικα, προς Πεντέλη όπου έπεσαν ~15 mm και υπήρξαν μπουμπουνητά. Μετά, ισχυρες μπόρες σημειώθηκαν και στο κέντρο. Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκαν ήταν ταυτόσημος με τους 2 προηγούμενους μέσα στον Ιούνιο, δηλαδή με ξαφνική αστάθεια πάνω απο το κέντρο και ισχυρές ολιγόλεπτες μπόρες με αξιοσημείωτο το μέγεθος των σταγόνων.

Τέλος, η αστάθεια επεκτάθηκε και προς τα νότια όπου εκδηλώθηκαν και μπουμπουνητά, ενώ τα ανατολικά του νομού δέχτηκαν αρκετό νερό (20+ mm)

Δεν υπάρχουν σχόλια: