6/4/14

Υδροσίφωνες και funnel στη δυτική Αττική

Το λεκανοπέδιο χωρισμένο στα δύο με την άκρη του άξονα της νέφωσης από ΔΒΔ προς ΝΑ, δίνοντας ισχυρές βροχές και χαλάζι στη περιοχή Παπάγου, Χαλανδρίου, Χολαργού και τις γύρω περιοχές. Είναι μία περιοχή που έχει χτυπηθεί τουλάχιστον 3 φορές τον τελευταίο 1.5 χρόνο (22/2/13, 24/1/14 και σήμερα). Είναι δυστυχώς και μία περιοχή που δεν έχει τους σταθμούς που θα έπρεπε και το έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες φορές! Δείτε τα ύψη υετού από το χάρτη του metar.


Ακολουθεί η ραδιοβόληση του Ελληνικού σήμερα στις 00z.


Με το κόκκινο βέλος φαίνεται η περιοχή όπου ωρίμασαν οι στρόβιλοι, ενώ το κίτρινο είναι διάνυσμα αναφοράς της περιοχής ανάμεσα στο Αιγάλεω και το Ποικίλο όρος. Πάνω αριστερά φαίνεται η απεικόνιση από το ραντάρ, δεξιά ο χάρτης.


Ακολουθούν φωτογραφίες από τη Κυψέλη. Οι υδροσίφωνες σημειώθηκαν από τις 13:05 ως και τις 13:20 τουλάχιστον (όσο επέτρεπε η ορατότητα) με κίνηση προς ΒΒΔ, πίσω από το Ποικίλο όρος, λογικά προς Ελευσίνα (ή/και Κορινθιακό;). Οι φωτογραφίες είναι σε χρονολογική σειρά και σε κάποιες έχω κάνει και zoom ώστε να φανούν λεπτομέρειες των σιφώνων.

Ζητώ συγνώμη για τα υδατογραφήματα, ωστόσο οι απατεώνες του διαδικτύου είναι πολλοί.

2 σχόλια:

Λεωσθένης είπε...

Ωραίες φωτογραφίες Χρήστο!

Αντί-Συμβατικ0ς είπε...

Ευχαριστώ Λεωσθένη!