8/6/13

Παρέλαση καταιγίδων

Από βορειοδυτικά του λεκανοπεδίου ξεκινούσαν και εκεί έριξαν και το περισσότερο νερό (Λιόσια - Φυλή με 20 ως 30 mm κατά τόπους). Το κέντρο δεν είδε υετό (περίπου 1 mm) αλλά είδε θέαμα. Εντυπωσιακά νέφη, κεραυνοί, ακόμη και σίφωνα ανάμεσα σε νέφη!

Καταρχάς το βίντεο με τον σίφωνα (είναι διαθέσιμο και σε υψηλή ανάλυση). Ο σίφωνας σχηματίζεται στο σημείο πάνω από τα δορυφορικά πιάτα (τέρμα αριστερά) και διακρίνεται σαν ένα νήμα, ανάμεσα στα νέφη. Το βίντεο είναι σε γρήγορη κίνηση και ένα έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει το στροβιλισμό όπως και τους συμπυκνωμένους υδρατμούς να στροβιλίζονται γύρω του (προτείνεται να επιλέξετε ανάλυση 1080p).

http://www.youtube.com/watch?v=tSbyg6XyYIQ

Η διάρκεια του ήταν περίπου ένα λεπτό και ήταν αρκετά ευδιάκριτος, ώστε να τον αντιληφθώ επί τόπου και να προλάβω να τον τραβήξω φωτογραφία στη φάση της διάλυσης του.Στη συνέχεια, εντυπωσιακοί σχηματισμοί νεφών πάνω από το κέντροΚαι video frames από τους κεραυνούς (έχουν υποστεί επεξεργασία για να φαίνονται λίγο καλύτερα οι κεραυνοί στο φως της ημέρας)Βίντεο με γρήγορη κίνηση νεφών σήμερα

https://vimeo.com/67958507


Δεν υπάρχουν σχόλια: