21/2/12

Ομοιότητες και ψυχρή εισβολή αρχές Μαρτίου;

Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες που δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ανάμεσα στους 2 πρώτους μήνες του έτους 2012.

Η πιο "χτυπητή" ίσως και αυτή που μου κέντρισε και το ενδιαφέρον, είναι η πορεία της ατμοσφαιρικής πίεσης για τις πρώτες 19 μέρες αυτών των 2 μηνών (οπως τις κατέγραψα εδώ στη Κυψέλη). Δείτε ομοιότητα.


Είναι αρκετά μεγάλη, ακόμα και στο πολύ βαθύ χαμηλό που είχε ο κάθε μήνας ακριβώς την ίδια ημέρα αλλά και στην μετέπειτα εξέλιξη.

Στα φαινόμενα υπάρχει μια ανάλογη αντιστοιχία (με τον Φεβρουάριο να είναι πολύ πιο πλούσιος σε αυτά).

Αν η ομοιότητα αυτή συνεχιστεί τότε γύρω στις 3/3 θα πρέπει να περιμένουμε και τη τελευταία (;) απόπειρα για χιόνι καθώς 11 μέρες μετά τις 19/1 είχαμε ψυχρή εισβολή και 3ήμερο χιονιά. 11 μέρες μετά τις 19/2 έχουμε 2/3.

Το αξιοσημείωτο είναι πως μία μέρα μετά την ανάρτηση αυτού του κειμένου στην HellasWeather, άρχισε να διαφαίνεται μία σταθερή τάση για σοβαρή ψυχρή εισβολή 3-4/3 σε όλα τα run ξεκινώντας από το 06z της 20/02/2012! Φυσικά είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε, ιδιαίτερα φέτος, ωστόσο αν τελικά γίνει η ψυχρή εισβολή, θα είναι μία αξιοσημείωτη εκτίμηση/πρόβλεψη με βάση τις ομοιότητες των 2 μηνών και, σίγουρα, ένα καλό κλείσιμο για τον χειμώνα που θα "απαλύνει τις πληγές" των απανταχού πεδινών χιονόφιλων και δη των ανατολικών προσήνεμων (έτσι όπως φαίνεται η εισβολή τώρα).




--------------------------------------------

ANANΕΩΜΕΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η σχετική ομοιότητα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου συνεχίστηκε μέχρι τέλους και όπως ο Γενάρης τέλειωσε με χιόνι, έτσι και ο Φλεβάρης κάνει το ίδιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: