1/9/24

Με τριήμερο αστάθειας κλείνει ο Αύγουστος

Τελευταία ενημέρωση: 17.09.2024 - 12:20

Προσπαθώντας να "χρυσώσει το χάπι", ο Αύγουστος κλείνει το (ημερολογιακό) καλοκαίρι με ένα τριήμερο αστάθειας. Ένα καλοκαίρι τρομακτικό θερμοκρασιακά, όπου η μέση θερμοκρασία Ιουνίου ήταν τέτοια που θα την ζήλευαν πολλοί καυτοί Ιούλιοι του όχι και πολύ μακρινού παρελθόντος, ενώ τόσο ο Ιούλιος όσο και ο Αύγουστος ήταν πάρα πολύ ζεστοί. Είχαμε ένα καλοκαίρι 2012 αλλά πολύ χειρότερο.

Οι 2 καλύτερες μέρες αστάθειας για το λεκανοπέδιο ήταν 30 και 31/8 όπου σημειώθηκαν καταιγίδες με ώρα έναρξης γύρω στις 13-14 και λήξης γύρω στις 15-17. Πάρα πολλές ηλεκτρικές εκκενώσεις ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό, ιδιαίτερα στις 30/8. Το κεντροβόρειο λεκανοπέδιο επηρεάστηκε στις 30 περισσότερο και το νότιο στις 31. Οι τοπικότητες στον υετό ήταν πάλι σχετικά μεγάλες. Το Θησείο κατέγραψε 6 mm αθροιστικά όταν η Κυψέλη κατέγραψε 31.5 mm. Για τη γενικότερη καιρική βαθμίδα που υπάρχει στις κεντρικές περιοχές από ΝΔ προς ΒΑ, έχουμε μιλήσει και εδώ αναλυτικότερα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το κέντρο.













Και ένα βίντεο με πολύ κοντινό κεραυνό (ο ήχος της αποφόρτισης στις κεραίες από κοντινό κλαδί που δεν φαίνεται στο κάδρο, ακούγεται χαρακτηριστικά).

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Φίλιππο Κολποδίνο (30/8).


Ακολουθεί φωτογραφία από τον Γιάννη Μάνεση (Ζάκυνθος 31/8).

Οι ακόλουθες εντυπωσιακές φωτογραφίες είναι από τον Χρήστο Παπασούλη (30 και 31/8).






==========================================


Δεν υπάρχουν σχόλια: