25/5/22

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το βιβλίο για τα Παροδικά Φωτεινά Συμβάντα

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου στην Ελλάδα (και όχι μόνο), για τα παροδικά φωτεινά συμβάντα (Transient Luminous Events ή TLEs) στην ατμόσφαιρα. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους. Τόσο στο ευρύ κοινό και σε κάθε αναγνώστη που έχει την περιέργεια να μάθει τι και πώς, όπως και σε κοινό με πιο εξειδικευμένες γνώσεις, που θα ήθελε μία σύντομη περιεκτική εισαγωγή σε αυτό το συναρπαστικό αντικείμενο.

Σε ένα βιβλίο 156 σελίδων, ο αναγνώστης μαθαίνει με απλά λόγια, συνοδεία πληθώρας βοηθητικών σχημάτων, πώς δημιουργούνται οι καταιγίδες και πώς αυτές προκαλούν τα TLEs, πόσα είδη υπάρχουν, και τι έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα από την ελληνική ομάδα καταγραφής. Επίσης, υπάρχει οδηγός για το πώς μπορεί να «κυνηγήσει», να δει και να φωτογραφίσει κάποιος αυτά τα φαινόμενα, ενώ στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα, μαζί με επεξηγήσεις, από τις καταγραφές της ελληνικής ομάδας αλλά και του εξωτερικού.

Το βιβλίο μπορείτε να το αποκτήσετε, με ένα απλό μήνυμα σε μένα, είτε απευθείας με pm στο προφίλ μου στο facebook, είτε με μήνυμα στη σελίδα «Τα φυσικά φαινόμενα».

Επίσης μπορείτε να το αποκτήσετε και από το e-shop των εκδόσεων «Οσελότος», όπως και με παραγγελία από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Η τιμή στις δυο πρώτες περιπτώσεις, είναι 19 ευρώ.

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου, εδώ: https://issuu.com/ocelotos/docs/parodika_foteina_symvanta

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: