1/5/18

Απρίλιος 2018: "Welcome to the dark side of the future"


------------------------------------------------------------------------------

Μετά από έναν ανύπαρκτο χειμώνα, έναν άνομβρο και πολύ θερμό (στους 5 θερμότερους) Μάρτιο, ήρθε και ο Απρίλιος να συνεχίσει το σερί ανομβρίας και σκονοεισβολών. Ιδιαίτερα με τις τελευταίες, μπορούμε πλέον εκ του ασφαλούς να πούμε πως το φαινόμενο αυτό είναι πρωτοφανές σε διάρκεια και αυτό το έτος θα λέγαμε ότι αποτελεί ένα "preview", ένα μικρό δείγμα, του σκοτεινού καιρικού μας μέλλοντος. Δυστυχώς, το ίδιο καιρικό pattern θα δείξει εμμονή και για τις πρώτες μέρες του Μαίου τουλάχιστον, όσο αφορά τη σκόνη!

Να τονιστεί εδώ, πως αν τέτοιες εμμονές στις σκονοεισβολές, αποκτήσουν ξαφνικά μόνιμο χαρακτήρα, τότε θα πρέπει να ενημερωθεί ο πληθυσμός για να λάβει κάποια προληπτικά μέτρα (ιδιαίτερα όσοι έχουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, ωστόσο αφορά όλους ανεξαιρέτως) κατά τη κυκλοφορία του εκτός σπιτιού, ιδιαίτερα σε μέρες όπου το φαινόμενο είναι εντονότερο.

Όπως πάντα, για έγκυρες και αξιόπιστες προγνώσεις σκόνης, μπορείτε να συμβουλεύεστε το γνωστό site του Παν/μιου Αθηνών σε αυτό το σύνδεσμο επιλέγοντας dust concentration ή dust load αριστερά στο μενού για να έχετε μία άποψη για τις επόμενες μέρες ή αυτό το σύνδεσμο επιλέγοντας Dustgrams αριστερά στο μενού και την πόλη που σας ενδιαφέρει.

Ο Απρίλιος του 2018, μαζί με αυτόν το 2016, αποτελούν μακράν τους θερμότερους Απρίληδες που έχουν καταγραφεί στο Θησείο από το 1858!

Προχωράμε στα στατιστικά του Απριλίου για τη περιοχή της Κυψέλης κυρίως.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ


Όπως πάντα, περισσότερα δεδομένα και αρχείο, σε αυτό το σύνδεσμο: Ενοποιημένο Μετεωρολογικό Αρχείο Αθηνών


Δεν υπάρχουν σχόλια: