1/12/17

Αρχείο Οπτικών Ατμοσφαιρικών Φαινομένων

Τελευταία ενημέρωση: 12.05.2020

Είναι το πρώτο αρχείου του είδους του. Σε αυτό καταγράφονται όλα τα οπτικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην Αττική και φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα. Να σημειωθεί πως πριν το 2017, η μειωμένη συχνότητα οφείλεται περισσότερο σε μη-συστηματική παρατήρηση παρά σε πραγματική μείωση του αριθμού τους. Από το 2017 και έπειτα, υπάρχει συστηματικότερη παρατήρηση.


Κατά κανόνα, τα πιο συνήθη οπτικά φαινόμενα είναι τα παρήλια και η Άλως των 22 μοιρών. Όταν υπάρχουν cirrus και γενικότερα υψισυννεφιές είτε διάσπαρτες είτε στρωματόμορφες αλλά μικρού πάχους, η πιθανότητα να εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα αυξάνει.

Δείτε ορισμένα οπτικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα εδώ, ώστε να έχετε μια ιδέα.

Συνεισφέρετε με τις παρατηρήσεις σας στο αρχείο αυτό και βοηθήστε στη πληρότητα του! Ως τώρα με έχουν βοηθήσει με συστηματικές παρατηρήσεις τους στο λεκανοπέδιο, ο Χρήστος Παπασούλης, ο Γιάννης Μάνεσης, ο Δημήτρης Καραγιάννης, ο Πάνος Βελισσάρης, ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ο Γιώργος Μητρόπουλος, ο Δημήτρης Σαγιάκος, ο Θωμάς Μπεντούλης και ο Θωμάς Μουδούρης τους οποίους και ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: