14/8/15

Περσείδες 2015


Σύνθεση 9 φωτογραφιών με τις μεγαλύτερες Περσείδες που έπεσαν ΝΝΔ

===================================================

Η μία εκ των δύο εντυπωσιακότερων βροχών μετεώρων του έτους, οι Περσείδες, έδωσαν ένα ακόμη σόου.

Η παρακολούθηση και καταγραφή τους, έγινε στο γνωστό χώρο του Σουνίου που προσφέρεται λόγω του σκοταδιού και της ησυχίας, τη Τετάρτη 12 προς Πέμπτη 13/8 και ώρες 2145 ως 0600, ήτοι 8 ώρες.

Ο καιρός αρχικά δεν ήταν καλός, καθώς η υγρασία έφτανε σε επικίνδυνα επίπεδα για τις φωτογραφικές και τα λοιπά εξαρτήματα, ωστόσο μετα από 1-2 ώρες το ασθενές βοριαδάκι από το εσωτερικό του νομού, την έδιωξε καλυτερεύοντας κατά πολύ τις συνθήκες.

Αν και από τις 10 ως τα μεσάνυχτα περίπου, η συχνότητα ήταν απογοητευτική και όσες καλές περσείδες έπεσαν ήταν εκτός κάδρου, από τα μεσάνυχτα και μετά δόθηκε ένα ρεσιτάλ σε κάθε σημείο του ουρανού με το μέγιστο να σημειώνεται τα ξημερώματα. Ωστόσο τα εντυπωσιακότερα fireballs έπεσαν 12-2. Τα μετέωρα των Περσείδων διακρίνονται εκτός των άλλων και για τη πολυχρωμία τους, κάτι που τα κάνει ακόμη εντυπωσιακότερα.

Ακολουθούν επιλεγμένες μόνο φωτογραφίες.

===================================================

Οι φωτογραφίες είναι ελεύθερες ακόμη και για εμπορική χρήση αρκεί να τηρούνται οι όροι της άδειας CC BY-ND 4.0 (διαβάστε περισσότερα εδώ για την άδεια χρήσης των φωτογραφιών )

*Οι φωτογραφίες μπορεί να καθυστερούν λίγο, λόγω της υψηλής ανάλυσης στην οποία παρέχονται. Η ποιότητα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις ρυθμίσεις της οθόνης του εκάστοτε αναγνώστη.

===================================================

Αρχικά, τα εντυπωσιακότερα...


Το βέλος δείχνει το ίχνος που άφησε το προηγούμενο μετέωρο...


2 μαζί και οι Πλειάδες πάνω αριστερά


Μαζί με τις Πλειάδες


Μαζί με την Ανδρομέδα


Δυο πάνω από το ναό

Δεν υπάρχουν σχόλια: