25/5/15

Βραδιά αστροφωτογραφίας στο Σούνιο

Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο μέρος για αστροφωτογραφία στην Αττική, επισκεφτήκαμε ξανά, αυτή τη φορά για να φωτογραφήσουμε τον Γαλαξία σε συνδυασμό με το 1ο τέταρτο του φεγγαριού που έδυε γύρω στα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, ο καιρός μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου δεν ήταν καθαρός, υπήρχαν αραιές νεφώσεις, ενώ το χειρότερο ήταν η μεγάλη υγρασία στην επιφάνεια.

Μετά τα μεσάνυχτα, τα σύννεφα αραίωσαν και ο ξηρός ΔΒΔ μείωσε αρκετά την υγρασία, με αποτέλεσμα να τραβήξουμε κάποια αξιοπρεπή πλάνα, παρόλο που δεν ήταν απολύτως καθαρός ο καιρός.

Το διάστημα αστροφωτογράφισης ήταν από τις 10 περίπου το βράδυ του Σαββάτου 23/5, ως τις 2 το ξημέρωμα της Κυριακής 24/5.

Ορισμένες επιλεγμένες φωτογραφίες ακολουθούν. Οι φωτογραφίες είναι ελεύθερες ακόμη και για εμπορική χρήση υπό την άδεια CC BY-ND 4.0 (διαβάστε περισσότερα εδώ για την άδεια χρήσης των φωτογραφιών μου)

EXIF DATA: Canon EOS 550D T2i, με φακό tokina 11-16@11 mm, f/2.8, 25'', ISO 6400 για τα πορτραίτα και τα πανοράματα, ενώ για το φεγγάρι 20'' με ISO 1600 (στο ηλιοβασίλεμα το ISO ήταν και 800 με χρόνο έκθεσης 5-15'').

*Οι φωτογραφίες μπορεί να καθυστερούν λίγο, λόγω της υψηλής ανάλυσης στην οποία παρέχονται. Η ποιότητα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις ρυθμίσεις της οθόνης του εκάστοτε αναγνώστη.

==================================================

Ο ναός του Ποσειδώνα και τα πέριξ, σε μια πιο φωτισμένη εκδοχή, με το φως από το 1ο τέταρτο της Σελήνης.


Ο ναός καθώς σκοτεινιάζει σταδιακά.


Το φεγγάρι καθώς οδεύει και αυτό προς τη δύση του με τον Δία και την Αφροδίτη να ξεχωρίζουν.


Μετά τα μεσάνυχτα και ενώ το φεγγάρι έχει δύσει, τα τελευταία σύννεφα καλύπτουν τον γαλαξία καθώς ανατέλει πάνω από τον ναό


==================================================
ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΑ
==================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: