16/9/14

Βροχερός Σεπτέμβρης

Άλλη μία ημέρα καταιγίδας η σημερινή για το λεκανοπέδιο. Πάλι ευνοήθηκαν οι περιοχές προς τα ΒΑ του λεκανοπεδίου, ενώ νερό έπεσε περίπου από το κέντρο και βορειοανατολικότερα. Η κατανομή του υετού για σήμερα, φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη από το metar.gr. Η Κυψέλη είχε 9 mm για σήμερα. Σύνολο μήνα 61.5 mm.


Επίσης, σίφωνας ξηράς καταγράφηκε προς τον Ασπρόπυργο, από τον Θεόδωρο Γεωρνταμίλη. Η εικόνα όπως δόθηκε από εκείνον στο metar.gr ακολουθεί.


Φοβερός στροβιλισμός σε αυτές τις δύο φωτογραφίες (παίξτε με τα βελάκια μπρος και πίσω για να διακρίνετε τον εντυπωσιακό στροβιλισμό στο κέντρο των δύο εικόνων).


Ο στροβιλισμός φαίνεται στα αριστερά, στο ακόλουθο συνοπτικό βίντεο, μετά το 40'' και ως το τέλος με το funnel που πάει να δημιουργηθεί. (Στην αρχή του βίντεο, φαίνονται όμβροι με σταγόνες εντυπωσιακού μεγέθους. Εκείνη την ώρα δημιουργήθηκε μία νέα καταιγίδα ακριβώς πάνω από το κέντρο).

http://www.youtube.com/watch_popup?v=VGxDzZWD_xQ&vq=hd720

Διάφορες φωτογραφίες από την απογευματινή καταιγίδα.


Ένα frame κεραυνού από τη καταιγίδα το απόγευμα.


Εντυπωσιακές εικόνες από τις κάμερες από τη πρωινή και απογευματινή καταιγίδα! Κάμερες ΕΑΑ Πεντέλης, ΕΑΑ Γκάζι, Νίκαιας.

2 σχόλια:

thanos P είπε...

Πολύ ωραίες Χρήστο ..μπράβο

Αντί-Συμβατικ0ς είπε...

Να'σαι καλά Θάνο, σε ευχαριστώ :)