13/2/13

Πολύωρη καταιγίδα με αρκετό θέαμα...

Έχει χαθεί ο λογαριασμός με τις φθινοπωρινές καταιγίδες που χτυπούν το λεκανοπέδιο μέσα στο Χειμώνα. Τουλάχιστον αφού δεν χιονίζει, ας βρέχει. Το θέαμα ήταν απολαυστικό σήμερα με εντυπωσιακό shelf cloud, χαλαζόστρωση, υετός που στο λεκανοπέδιο ως νωρίς το απόγευμα άγγιζε τα 43 mm (Γκάζι) και φυσικά κεραυνούς που έπεφταν μέσα στον αστικό ιστό.

Εδώ το 1ο κύμα το πρωί γύρω στις 10-11Το χαλάζι χτυπά το όρος Αιγάλεω και σταδιακά καταπίνει το λεκανοπέδιο...Το 2ο κύμα λίγα λεπτά αργότερα...Εισβολή του 3ου κύματος...Αγριεύει πολύ...

Λίγο αργότερα, απόπειρα χαλαζόστρωσης στη Κυψέλη, μετά από χαλαζομπόραΕντυπωσιακές εικόνες κατέγραψαν οι κάμερες του ΕΑΑ στην Πεντέλη με φοβερό shelf καλοσχηματισμένο, ενώ στην τελευταία, διακρίνεται και μερική χαλαζόστρωση (λευκές περιοχές) στη Πεντέλη.


Εντυπωσιακή χαλαζόστρωση και στην Αττική οδό (η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Ιορδάνη Γαλάνη):Εδώ ένα μικρό βίντεο των όσων συνέβησαν σήμερα: https://vimeo.com/59583328

Υετός Κυψέλης ως το απόγευμα: 40 mm και 160.5 mm το έτος ως τώρα. Ημερήσιος υετός ως το απόγευμα στην Αττική από τους χάρτες του metar.gr:Δεν υπάρχουν σχόλια: