5/7/24

Σύντομο διάλειμμα με αστάθειες μετά την κόλαση του Ιουνίου

Μετά από έναν κολασμένο Ιούνιο με θερμοκρασιακό ρεκόρ και ξηρασία, τον χειρότερο Ιούνιο καιρικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες αστάθειες, με καύσωνες και φωτιές, ήρθαν έστω και για 1-2 μέρες οι καταιγίδες.

Ακολουθούν οι ραδιοβολήσεις από το Ελληνικό για 3 και 4/7 αντίστοιχα. Στις 3/7 είχαμε παροδική καταιγίδα νωρίς το απόγευμα οριακά στο βόρειο λεκανοπέδιο. Στις 4/7 είχαμε το "κυρίως πιάτο" καθώς επηρεάστηκε αρχικά το βόρειο λεκανοπέδιο, μετά η περιοχή πίσω από τον Υμηττό και το μεσημέρι τα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα με το Πέραμα να φτάνει τα 43 mm και περιοχές στα βόρεια τμήματα να ξεπερνάνε τα 50 mm (Άγιος Στέφανος). Εντός του λεκανοπεδίου έπεσαν 5-10 mm ποτιστικά κυρίως. Χαλάζι έπεσε τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του λεκανοπεδίου, αλλά και προς το αεροδρόμιο (καταιγίδα νωρίς το μεσημέρι στις 4/7, πίσω από τον Υμηττό).


Πηγή: rawinsonde.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας 4/7, από τον Χρήστο Ντουντουλάκη.










Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Χρήστο Παπασούλη.




Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Γιάννη Μάνεση 3 και 4/7, Οινόφυτα και Αθήνα αντίστοιχα. (Πατήστε στο f πάνω δεξιά, για να οδηγηθείτε στη δημοσίευσή του στο facebook).



Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Φίλιππο Κολποδίνο



Αναμένονται και άλλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: