9/3/16

Ιστορικός Φεβρουάριος 2016

Καιρικός τρόμος με 3 θερμές εισβολές για αυτόν τον Φλεβάρη. Θερμές εισβολές με περιοδικότητα 1 εβδομάδας, στις 16/2, 23/2 και 29/2! Δεν θυμάμαι να έχουμε δει ποτέ 3 θερμές εισβολές με περίοδο μίας εβδομάδας το καλοκαίρι και όμως είδαμε τον χειμώνα ή τουλάχιστον αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε χειμώνα.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός πίνακας με τις κλιματικές τιμές για τη μέση θερμοκρασία του μηνός Φεβρουαρίου από την ΕΜΥ και η μέση θερμοκρασία που σημειώθηκε στις αντίστοιχες πόλεις αυτόν τον μήνα. Επίσης, βλέπουμε και σε ποιες πόλεις έσπασε το ρεκόρ της απόλυτα μέγιστης θερμοκρασίας όλων των εποχών για αυτό το μήνα (με έντονο κόκκινο χρώμα). Να σημειωθεί πως για το Θησείο αν και δεν υπάρχει ακόμη η ακριβής τιμή, ωστόσο δεν έσπασε το ρεκόρ αν και πλησιάστηκε.


Τα ρεκόρ των απόλυτα μεγίστων έσπασαν περίπου στη μισή επικράτεια ενώ στην άλλη μισή πλησιάστηκαν αρκετά. Όσο για τις μέσες κλιματικές τιμές, αυτές ξεπεράστηκαν κατά 3-7 βαθμούς Κελσίου τοπικά!

Ακολουθούν τα ensembles του ECMWF για τη θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa όπου διακρίνονται οι 3 θερμές εισβολές αυτού του Φλεβάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: