21/9/15

Με το δεξί το Φθινόπωρο...


=========================================

Εικόνα ραντάρ πριν τη πρωινή εισβολή


Ραγδαιότητες από 2 ενδεικτικούς σταθμούς, Πατήσια και Ψυχικό


Εικόνες από τη πρωινή εισβολή (μπορεί να αργούν να ανοίξουν λίγο).

Το πρωί


Mammatus λίγο πριν την εισβολή του μετώπου


Μετά...



ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!


Σίφωνας ξηράς με καλοσχηματισμένο funnel! (Μετέπειτα μελέτη των δεικτών αυτής της καταιγίδας, κατατάσσουν αυτό που βλέπουμε εδώ σε κανονικό σιφώνι και όχι σε landspout όπως είχα αναφέρει αρχικά).


Καθώς φεύγει...


Το απόγευμα, νέα εισβολή...



Frames κεραυνών!


Video της σημερινής μέρας σε γρήγορη κίνηση



Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του ΕΑΑ στην Πεντέλη... εντυπωσιακή εισβολή!

4 σχόλια:

tso-panos είπε...

Εξαιρετικός Χρήστο, όπως πάντα βέβαια!
Εδώ στον Ταύρο ξαφνικά σήκωσε αέρα ως 63km/h που κυριολεκτικά κόντεψε να ξεριζώσει τη τέντα του μπαλκονιού που κοιτάει νότια-νοτιοδυτικά. 4 άτομα τρέχαμε στο μπαλκόνι να μαζέψουμε ό,τι υπήρχε, για να μη βρούμε καμιά καρέκλα στο Λυκαβηττό.
Σηκώθηκε και τρελή σκόνη, που φαινόταν σαν ομίχλη. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις πως με τέτοιο τρομερό άνεμο (που ίσως στιγμιαία να έδωσε μεγαλύτερη ριπή) παίζει να άγγιξε κάποιο σύννεφο στο έδαφος, καθώς όλα δυτικότερά μου είχαν χαθεί εντελώς. Ίσως είναι κάπως ακραίο αυτό που σκέφτηκα, αλλά όλα είναι πιθανά.

Unknown είπε...

Ηρθε επιτελους και μπηκε καλα....πολυ ωραιο αρθρο Χρηστο...το βιντεο απιθανο...για τις φωτο δεν το συζητω....υπεροχη η χτεσινη ημερα ως αργα.

serenata είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες, όπως πάντα άλλωστε.
Δεν θα πάψω να σ' ευχαριστώ που απλόχερα μοιράζεσαι μαζί μας αυτά που εμείς δεν μπορούμε να δούμε.
Αστράφτει έξω και ξεκίνησαν οι βροντές.
Θα βρέχει κι αυτή τη νύχτα.

Καλό σου βράδυ Χρήστο!

Αντί-Συμβατικ0ς είπε...

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ :-) Είναι το landspout που έχω φωτογραφήσει πιο πριν. Αυτά αποτελούν μη-μεσοκυκλωνικό σίφωνα (δηλαδή δεν είναι ο γνωστός ανεμοστρόβιλος που ξέρουμε όλοι αλλά ένα πιο ασθενικό αδερφάκι του που ωστόσο μπορεί να κάνει ζημιές όπως ένας κανονικός σίφωνας πολλές φορές.. η μόνη διαφορά είναι πως ο στροβιλισμός δεν είναι εδραιωμένος βαθιά μέσα στο νέφος, κάτι που γίνεται όταν υπάρχει μεσοκυκλώνας, αλλά αποτελεί επέκταση στροβιλισμού από τα χαμηλότερα στρώματα ως τη βάση του νέφους). Πάντως υπήρξε και funnel, κάτι που το κατατάσσει σε landspout και όχι σε gustnado (άλλο είδος σίφωνα που δημιουργείται από το ισχυρό outflow της εισερχόμενης καταιγίδας αλλά ο στροβιλισμός δεν εκτείνεται ως τη βάση του νέφους).


Ανδριάννα σε ευχαριστώ πολύ!! :-)


Σερενάτα, να είσαι καλά :-) Η ευχαρίστηση δική μου! Καλό βράδυ!