16/6/14

Μεσημεριανή καλοκαιρινή καταιγίδα

Ισχυρή καταιγίδα διέσχισε το μεσημέρι το νομό Αττικής από τα ΝΔ προς ΒΑ, όπου σημειώθηκε και χαλάζι με χαλαζόστρωση, πολύ μεγάλες ραγδαιότητες και ύψη βροχής γύρω στα 40-50 mm στα ΒΠ. Επίσης, καταγράφηκε funnel cloud στα ΒΑ.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες σε χρονολογική σειρά, πρώτα με τις πυρηνικές αναπτύξεις που επικράτησαν για ώρες και στη συνέχεια video-frames κεραυνών (μάλιστα σε 2-3 από αυτές, φαίνεται το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα που προμηνύει χαλάζι), όπως επίσης και το βίντεο στο τέλος.======= Ακολουθούν video frames Κεραυνών ========Παρατηρήστε στο επόμενο frame, πως ο ουρανός σταδιακά γίνεται πράσινος καθώς η καταιγίδα εξελίσσεται μπροστά μου σχεδόν. Αυτό το χαλάζι όδευε προς τα βόρεια προάστια.
======= Ακολουθεί το βίντεο ========

Το βίντεο χωρίζεται σε 4 κεφάλαια. Το πρώτο έχει (σε γρήγορη κίνηση) τις εντυπωσιακές "πυρηνικές εκρήξεις" του πρωινού. Το δεύτερο (σε γρήγορη κίνηση) έχει τα απίστευτα μανιτάρια του μεσημεριού. Το τρίτο, έχει τη καταιγίδα σε γρήγορη κίνηση με ορισμένους κεραυνούς σε αργή. Το τέταρτο και τελευταίο, έχει φυσικό ήχο, εικόνα, χρώμα, κεραυνούς, κ.λπ. σε φυσικό ρυθμό. Απολαύστε το!

http://www.youtube.com/watch_popup?v=IEZAq1u_Z3A&vq=hd720

2 σχόλια:

Maria Di είπε...

Εύγε, Χρήστο! Εύγε!

Αντί-Συμβατικ0ς είπε...

Να'σαι καλά Μαρία :)