8/1/13

Χιονιάς express με μεγάλη ένταση

Τελευταία ανανέωση: 16.01.2019

Ο χιονιάς αυτός είχε εκτιμηθεί εδώ http://antisimvatikos.blogspot.gr/2013/01/07-09012013.html και είχαν εκτιμηθεί και οι κατά περιόδους μεγάλες εντάσεις χιονοπτώσεων που τελικά είχε, όπως επίσης και η διάρκεια του αλλά και η χρονική του εξέλιξη, καθώς πράγματι ξεκίνησε τα ξημερώματα 3-4 της 8/1/2013 και είχε διάρκεια φαινομένων 12 ωρών περίπου.

Χαρακτηριστικό του ήταν η πολύ μεγάλη ένταση, το εντυπωσιακό μέγεθος των νιφάδων και οι (έστω και πρόσκαιρες) χιονοστρώσεις ως τις παρυφές του κέντρου (προβλέφθηκαν επίσης με ακρίβεια ότι θα είναι της τάξης 1-5 cm από Ψυχικό/Μαρούσι και άνω). Πασπαλίσματα κατά τόπους είχαμε και στο κέντρο, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές εικόνες σε χρονική σειρά. Παρατηρήστε το μέγεθος των νιφάδων.

Το χιονισμένο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης (εικόνα από το δικτυακό τόπο http://www.meteo.gr/camerasMain.asp)


==============================================

Ένα βιντεάκι με τα κυριότερα στιγμιότυπα, σε χρονολογική σειρά και αυξανόμενη ένταση φαινομένων με χαλαρή μουσική υπόκρουση (Ravel/Bolero):

https://vimeo.com/57055870

To HD αν δεν είναι γαλαζιο, προτείνεται να το επιλέξετε για μεγαλύτερη απόλαυση.

==============================================

Φωτογραφία από το Μενίδι και τον Φίλιππο Κολποδίνο, τον οποίο και ευχαριστώ. Το ύψος του χιονιού τοπικά έφτασε και τα 20 εκ. την ημέρα (Βλέπε και βίντεο)
==============================================

Φωτογραφίες από το Χαιδάρι και τον Χρήστο Παπασούλη, τον οποίο και ευχαριστώ.

2 σχόλια:

teometeo είπε...

Πολύ καλή ανάλυση Χρήστο!Χαμός στην Κυψέλη,βλέπω ,φαντάζομαι ο ΝΝοε θα τρελάθηκε απο την χαρά του!!

Αντί-Συμβατικ0ς είπε...

χαχα, ναι βγήκε ταράτσα, καταγράφηκαν τα πάντα :) Ευχαριστώ Θοδωρή, συνέχισε την εξαιρετική δουλειά που κάνεις και την οποία παρακολουθούμε με θαυμασμό μαζί με τις διαφωτιστικές προγνώσεις! Οι χιονολολαμοί τώρα αρχίζουν ;)