26/5/11

Θορυβώδης Καταιγιδομέρα

Μπουμπουνητά που έκαναν περισσότερο από αισθητή τη παρουσία τους στις δύο καταιγίδες που έχουν περάσει απο το Λεκανοπέδιο.

Το μεσημέρι ήρθε η πρώτη από τα νότια. Μπουμπουνητά και αστραπές αρχικά φαίνονταν να έρχονται απο το πουθενά. Στη συνέχεια 2 "βόμβες" έδωσαν το σύνθημα. Μία σύντομη αναφορά μαζί με τα δυο αστραπο-κεραυνο-μπουμπουνίδια, στο ακόλουθο βίντεο 2' (προτείνεται η ένταση να είναι στο τέρμα καθώς ο ήχος απο το βίντεο είναι σχετικά χαμηλός):

http://www.youtube.com/watch_popup?v=wpsOJ54cA0w&vq=hd720

Ακολουθεί ο χάρτης ηλεκτρικών εκκενώσεων απο το ΕΑΑ ως το μεσημέρι:Η καταιγίδα αυτή ήταν σύντομη και με λίγο υετό και λίγο χαλάζι. Στην Κυψέλη έδωσε 1,5 mm.

Δεν τελειώσαμε εκεί όμως. Το απόγευμα, νέα ισχυρότερη καταιγίδα ήρθε πάλι απο το νότια με αυτοκρατορικά μπουμπουνητά κυρίως στα νότια, τα οποία όμως προκαλούσαν δέος και στο κέντρο. Σχετικά σύντομη και αυτή, άφησε άλλα 2,5 mm στην Κυψέλη. Σε αυτήν καταγράφηκαν και κοντινοί κεραυνοί οι οποίοι ακολουθούν και αποτελούν video-frames για αυτό και η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι πολύ καλή.

Ακολουθεί ο χάρτης ηλεκτρικών εκκενώσεων απο το ΕΑΑ ως και το απόγευμα:Αναμένεται και συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: