1/7/11

Ιούνιος 2011

Ο μήνας κινήθηκε κοντά στα φυσιολογικά πλαίσια για την εποχή. Μάλιστα, οι μέρες υετού στην Κυψέλη ήταν κατά μία λιγότερες απο πέρυσι παρ΄όλο που ο μήνας άφησε την αίσθηση ότι έβρεχε συχνότερα σε σχέση με πέρυσι. Η αίσθηση αυτή ίσως οφείλεται στο συνδυασμό δυο δεδομένων: α) είχαμε περισσότερο υετό σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο & β) είχαμε φυσιολογικές θερμοκρασίες, κατά κανόνα αφήνοντας μια αίσθηση δροσιάς. Ωστόσο για το β) σημειώστε ότι η μέση τιμή της θερμοκρασίας ήταν μόλις μισό βαθμό παρακάτω από την αντίστοιχη περσινή!
Τέλος, υπήρξε πολύ έντονο το φαινόμενο της τοπικότητας στις καταιγίδες του Λεκανοπεδίου, κάτι που είναι συχνό τους καλοκαιρινούς μήνες με τη μερίδα του λέοντος, συνήθως, στα βόρεια και ανατολικά & το κέντρο να ακολουθεί έως το ύψος της Λ.Αλεξάνδρας και του ΠΓΣ. Σημειώστε ότι η Κυψέλη είχε 1 ημέρα καταιγίδας ενώ το πολεοδομικό συγκρότημα είχε 7!

Τα στοιχεία ακολουθούν:Ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο μήνας βρίσκεται εδώ: http://antisimvatikos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: