1/4/11

Μάρτιος 2011

Ένας Μάρτιος που οι πρώτες 10 ημέρες του ήταν χειμωνιάτικες και προσέφεραν πολλές συγκινήσεις στους καιρόφιλους τουλάχιστον στα ανατολικά και νότια, ήταν αυτός που πέρασε. Εν συνεχεία, προχώρησε με εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας και κινήθηκε σε Ανοιξιάτικους, τουλάχιστον, ρυθμους.

Ας δούμε τα συγκεντρωτικά του στοιχεία για τη περιοχή της Κυψέλης.

_____________________________________


ΜΕΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: 13,6

Απόλυτα μέγιστη: +23,6
Απόλυτα ελάχιστη: -0,7


ΥΕΤΟΣ: 24,5 mm

ημέρες υετού: 12
ημέρες καταιγίδας (Κυψέλη): 0
ημέρες καταιγίδας (Αττική): 2
ημέρες χιονόπτωσης: 3
ημέρες χιονόστρωσης: 2
ύψος χιονόστρωσης: 1-5 cm
ημέρες παγετού: 1

________________________________________________


Χαρακτηριστικό του επίσης ήταν τα πολλά όμορφα ηλιοβασιλέματα που μας προσέφερε. Με αυτόν, κλείνει και ένας Χειμώνας που έδωσε 4 ημέρες χιονοπτώσεων στο κέντρο, δηλαδή στον μέσο όρο ακριβώς. Δεν είχε καμία σχέση με τον Χειμώνα του 2009-10 για την Αττική. Υπήρχαν βέβαια και διαστήματα με ανοιξιάτικο καιρό και πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αλλά και ισχυρές καταιγίδες με αρκετό νερό (Βλ. Φλεβάρη) όπως και κάποια "μυρωδιά" χιονιού (Δεκέμβρη και Μάρτη). Πάντως, Γενάρης και Φλεβάρης ήταν θερμότεροι του κανονικού και πάλι.

Ο Απρίλης που ακολουθεί, παραδοσιακά, είναι σχετικά "νεκρός" μήνας για τους καιρόφιλους. Με ευχές να μας διαψεύσει προς το ευχάριστο και να κάνει εντυπωσιακές "ανατροπές". Καλό μήνα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: