25/9/10

Βροχερό ανανεωμένο Π.Άρεως

Η Ιστορία του πάρκου αυτού ξεκινά απο παλιά, απο το 1934, οποτε και σχεδιάστηκε για να τιμήσει τους αγωνιστές του 1821. Οι μαρμάρινες προτομές αυτών κοσμούν το πάρκο.

Το πάρκο αυτό είναι 1-2 km βορειοανατολικότερα της Πλ. Ομονοίας και έχει έκταση περίπου 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξεκινώντας απο την Πατησίων (δυτικά) και φτάνοντας ως τον περιφερειακό του Πολυγώνου (ανατολικά) και απο την Λ.Αλεξάνδρας (νότια) ως τα Δικαστήρια στη Κυψέλη (βόρεια).

Απο το 2008 εχει ξεκινήσει μια ανάπλαση και μέρος της οποίας ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες, οπότε ο γραφών έκανε μια έρευνα και δίνει μια φωτοαναφορά για το τι συμβαίνει στο τμήμα του πάρκου που έχει ανοίξει. Αν εξαιρέσουμε τον προυπολογισμό που ήταν 9.000.000 ευρώ (και ποιοι έφαγαν απο εκει), έχει γίνει καλή δουλειά και σε σημεία όπου δεν υπήρχε πράσινο, πράγματι έχει μπει. Επίσης, η φύλαξη και η περίφραξη είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο για όσους θέλουν να κάνουν ανέμελοι τη βόλτα τους χωρίς την παρέα περιθωριακών που δεν ηταν και λίγοι παλαιότερα. Δείτε...Και εδώ βροχοφόρες αναπτύξεις το μεσημέρι φωτογραφημένες απο το ύψος της πρωην Σχ. ΕυελπίδωνΣήμερα ήταν μια βροχερή μέρα με ελάχιστα μπουμπουνητά και πρόσκαιρες καταιγίδες, απο τα ξημερώματα με ένα μικρό "ξέσπασμα" λίγο πριν το μεσημέρι το οποίο καταγράφεται σε αυτό το βίντεο απο τη Κυψέλη.Ο υετός ήταν 10 mm αλλά σε νοτιότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου ήταν πολύ μεγαλύτερος (πχ Βάρκιζα με 80 mm!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: