6/6/10

Αναφορά Σαββάτου

Αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε να είχε τίτλο "περιμένοντας το ξέσπασμα" ή "προδοσία" καθώς στην Αττική τουλάχιστον, οι καταιγίδες που περιμέναμε δεν ήρθαν ποτέ. Μια ακόμα απόδειξη πως στις καλοκαιρινές αστάθειες, ο καιρός έχει το πρώτο λόγο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι καταιγίδες ήρθαν και όλες οι περιοχές από τα υπερβόρεια προάστεια της Αττικής μέχρι και τη βόρεια Ελλάδα είδαν καταιγίδες. Η Θεσσαλία, η κεντρική και βόρεια Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η Θεσσαλονίκη, η βορειοδυτική Ελλάδα είδαν καλά φαινόμενα, ενώ μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας αρκεστήκαμε σε μια όμορφη μεν αλλα "λίγη" βροχούλα που άφησε περίπου 4-5 mm ανάλογα τη περιοχή. Σίγουρα καμία σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει εδώ, ιδιαίτερα όταν ήδη υπάρχει ιστορικό ανομβρίας και πολύ υψηλών, κατά μέσο όρο, θερμοκρασιών αυτό το έτος.

Εδώ βλεπουμε το χάρτη ηλεκτρικών εκκενώσεων για το Σάββατο 5/6/2010 απο το ΕΑΑ που δίνει με ακρίβεια τις περιοχές που επηρεάστηκαν:Ακολουθούν οι πολλά υποσχόμενες αναπτύξεις που είχαμε το μεσημέρι στην Αθήνα, αλλά τελικά δεν έδωσαν αυτά που έπρεπε. Αναπτύξεις απο τα ανατολικά και τον Υμηττό:


"Κλείσιμο καιρού" απο τα βορειοδυτικάΑυτό αποτελεί μαχαίρι στη καρδιά για κάθε καιρόφιλο της Αττικής, ιδιαίτερα με το τρόπο που έγινε, όμως εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε το ξέσπασμα που σίγουρα έρχεται και θα δώσει αυτά που πρέπει να δώσει...! Άλλωστε το παρελθόν και η καιρική Ιστορία επιβάλλουν τουλάχιστον ένα καλό ξέσπασμα μέσα στο καλοκαίρι, ιδιαίτερα μετά απο τις συνεχείς "φόλες" και "μούφες".

Όσο αφορά τα μοντέλα: Το GFS απέτυχε παταγωδώς όσο αφορά την Αθήνα καθώς ακόμα και στο 12ρι του έδινε καταιγίδες ως τα ξημερώματα. Το Bolam απέτυχε για την Αθήνα καθώς προέβλεπε βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι αν και προς τα νότια του νομού ήταν πιο μετρημένο. Μάλιστα προέβλεπε πολύ μεγάλα ύψη βροχής προς Κόρινθο και ΒΔ του νομού, κάτι που δεν επαληθεύτηκε σε καμία περίπτωση. Ο Skiron αν και μου προκάλεσε αίσθηση καθώς μερικές ώρες πριν δεν έβλεπε βροχή στην Αττική, παρόλα αυτά ήταν ο μόνος που πλησίασε πολύ αφου και η βροχή που είχαμε ήταν μετρημένη. Το estofex έπρεπε να δώσει level 1 για τις περιοχές που καταγράφονται στην προηγούμενη ανάρτηση του γραφόντος καθώς ήταν πιθανό να έχουμε έντονα φαινόμενα όπως τελικά και είχαμε σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Η ΕΜΥ ορθώς εξέδωσε έκτακτο δελτίο τη Παρασκευή.

Τώρα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή καθώς η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά για να ξεπεράσει τους 33-34 τις επομενες μερες. Οι απρόβλεπτες αστάθειες δεν θα πρέπει να αποκλείονται.

1 σχόλιο:

*nNoe* είπε...

Η Αθήνα θα κανει δικό της πάρτυ.Πάντα μα πάντα ποτέ δε πηγαίναμε με τον άλλο κόσμο.Είναι νόμος που δε πρέπει να ξεχνάει κανείς μαχητής του καιρου μεσα στη πρωτεουσα.Ψηλα τις ξεσκισμένες μας σημαίες.Ψηλα οι σημαιες της ήττας μας.Ακόμα πιο ψηλά απο την λογική των μετεωρολογικων νεκροταφέιων.Ψηλα ν ανεμίζουν στο λευτερο αγέρα της ανατροπης .fuck models